– fra medlemmer til medlemmer


 


Objektiver, objektiver og atter objektiver

Digital Foto har lavet en omfattende oversigt over objektiver.
 
Åben fil 300 objektiver
 
Kilde: Digital Foto
 
Af Webmaster 01-08-2017
 

 

Objektiver, flash og hukommelseskort

Her er nogle links til interessante oplysninger på nettet:

Objektivtest sorteret efter min personlige preferencer:

http://www.lenstip.com/
http://photozone.de/
http://www.objektivtest.se/
https://www.dxomark.com/
http://www.imaging-resource.com/lenses/reviews/
http://www.the-digital-picture.com/

Kamera test af dynamikoråde:

http://www.photonstophotos.net/Charts/PDR.htm#Canon%20EOS%207D%20Mark%20II,Canon%20EOS%2080D,Sony%20ILCE-6000

Hukommelskort – hastighedstest.

http://www.cameramemoryspeed.com/

Lidt mere information om bokeh:

https://www.bhphotovideo.com/explora/photography/tips-and-solutions/understanding-bokeh
http://www.verybiglobo.com/extremely-swirly-bokeh-short-tutorial/

Af Frank Fabricius 27-04-2017

 


Få dine billeder på internettet

Som amatørfotograf bruger man en masse tid og penge på sin interesse. Men hvorfor ikke lige tage det sidste trin og vise mesterværkerne på internettet.
 

Valget af, hvor man vil vise sine billeder kommer an på hvad man gerne vil med billederne. Vil man gerne vise enkelte billeder og få kommentarer og “likes”, eller vil man lave et mere statisk galleri der viser flere af ens billeder.

Jeg har efterhånden prøvet en del muligheder af, her er nogle af mine erfaringer.

Egen hjemmeside

Den mest avancerede mulighed er at etablere sin egen hjemmeside. Jeg har lige sat siden http://locations.dk i drift. Her viser jeg et udvalg af billeder som et galleri og vil også lave en blog. Til at styre siden, har jeg valgt et system der hedder Koken, der er en pendant til WordPress, men som er rettet mod fotografer. Det ser ud til at virke rigtigt godt, og frem for alt er der et plugin til Lightroom, så jeg kan udgive billeder og albums direkte fra Lightroom.

Flickr

Flickr er en gratis tjeneste, der tilbyder 1 TB plads kvit og frit og uden at man bliver overøst med reklamer. Billederne organiseres i albums og kan både vises offentligt og ligge privat. I Flickr er der mulighed for at kommentere på andres billeder, og at markere billeder man synes er flotte som favoritter. Flickr har et plugin til Lightroom så man kan udgive billeder og albums direkte fra Lightroom. Se min Flickr her: https://www.flickr.com/photos/erlingbrodersen

Klubbens galleri

I Ølstykke fotoklub benytter vi et system der udbydes af vores webhosting. Det fungerer fint men har begrænsede muligheder for fx. at bestemme rækkefølge af billeder.

Facebook

Rigtigt mange har en Facebook profil og det er nemt og enkelt at dele sine billeder der. Man kan styre hvem der må se billederne så det eksempelvis kun er “venner” og venners venner der kan se dem. Der er også mulighed for at lave en offentlig side hvor man kan dele sine billeder, og der er mulighed for at udgive til forskellige grupper med samme interesse for fotografi som en selv.
På Facebook er der mulighed for at “like” og kommentere andres billeder.
Jeg må indrømme at jeg selv har en aversion mod Facebook, jeg synes at Facebook går for tæt på mht at samle informationer om mig, og jeg får en masse ligegyldige opslag og reklamer som ikke har min interesse.

G+

G+ er Googles sociale netværk. Her kan man deltage i forskellige grupper og man får ikke så meget ligegyldig information som på Facebook. G+ er mest rettet mod visning af enkeltbilleder i forskellige sammenhænge. Jeg er bl.a. medlem af gruppen “Danske fotografer på G+”, her er der billeddeling, små konkurrencer og ikke mindst en seriøs og konstruktiv dialog.

Instagram

Instagram er en relativt ny platform, men har utroligt mange brugere. Det er meget fokuseret på udgivelse af enkelte billeder med “likes” og kommentarer. Instagram er rettet mod mobile enheder som smartphones og tablets, det ser jeg også som en ulempe for man kan kun udgive billeder ved hjælp af mobile devices. Det vil sige at billeder som jeg har behandlet i Lightroom først skal downloades til telefon/tablet og kan så udgives her fra.
Uanset hvor du vælger at udgive dine billeder skal du være selektiv i hvilke billeder du viser. Her gælder “Less is more”, vælg kun dine bedste billeder og udskift dem evt efterhånden.

Hvis jeg skal anbefale et sted at starte så er det Flickr. Det er nemt og enkelt. Billederne bliver præsenteret flot, og det er nemt at uploade billeder fra PC eller direkte fra Lightroom.


God fornøjelse med at få dine billeder på internettet. Sig til hvis jeg kan hjælpe dig.
Hilsen Erling

 

Af Erling Brodersen  2016-06-07


 

Beskæring

Birgits vejledning om beskæring:

Beskæring
 
 

Af Jens Vind Frederiksen 2016-05-31

 


Sensor-Rens

Link til Oles skriv om sensorrens. 

Sensor rens
 
 

Af Jens Vind Frederiksen 2016-05-30

 


Fill-flash

Har lagt link ind til et skriv om fill-flash. Min egen oversættelse fra engelsk, så……..

Skulle have været et ‘Tips og tricks’ på en klubaften, men det bliver hurtigt temmelig omfattende med alle de forskellige kameraer vi har. Bedst med lidt hands-on, så prøv selv eller vi må finde en onsdag aften til det.
 
Fill-flash
 

Af Jens Vind Frederiksen 2016-02-06

 


Musik til slideshow?

Link til beskrivelse af download af musik fra YouTube. 

Musik fra Youtube
 
HUSK AT MUSIKKEN ER OPHAVSRET BESKYTTET,
INGEN OFFENTLIG AFSPILNING!
 

Af Jens Vind Frederiksen 2016-01-22